Wednesday, October 28, 2015

Print og Trykk


















Kvernberget trykk og print er en bedrift som befinner seg på Kvernberget i Kristiansund. De produserer trykk t Shorter og andre fototjenester. Øyvind Giske tok oss imot oss da vi kom. det hadde oppstått en misforståelse som gjorde at vi kom en uke for tidlig. heldig vis fikk vi en fin omvisning av det som befant seg på lokalet.


          

Det var et lærerikt besøk hvor vi lærte mye. Det kan fort hende at noen av oss kommer til å få en jobb i samme bransje i framtiden så det var fint å se hvordan de holder på der. Til slutt tok vi et gruppebilde i studioet. fotografen var  Anne Berit Ersnes



















Wednesday, October 14, 2015


Bilderesultat for tidens krav
Vanskelig med nye generasjon av lesere



I dagens PFO time fikk i komme på besøk til Tiens Krav. vi fik mye god informasjon om aviser og hvordan de driver det hos TK(Tidens Krav).

Vi ble tatt imot av Ole Knut Alnes. Han fortalte oss hvordan de gjorde det der og demmes utfordringer. Noen av utfordringene de hadde var at kundene ikke lenger leste avisen på samme måte som før. Blant annet var blir det færre og færre som leser TK i avis form. De sa også at Nettavis ble mer og mer populært, både for de på mobil og de på PC. 

Han sa også at det blir vanskeligere og vanskeligere å tjene penger på yrket. Dette er jo fordi det blir færre og færre lokalannonser som de da trenger. Det er også vanskelig å tjene penger når leserne som ikke har TK+ finner nyheter på sider som ikke trenger å betale for visse nyheter.

Han forklarte oss mer om TK+ og hva det egentlig er. TK+ er et abonnement du må kjøpe for å lese visse nyhetsartikler. Siden abonnementet koster penger er det mange av leserne som velger en annen og mer billigere mulighet. Men, som han så: "Hvis leserne ikke må betale for å lese kommer jeg ikke til å få lønn heler".


Vi fikk også beskjed om å publisere ofte. Uansett på hvilken Platform det er. Han sa at det var lurt å legge ting ut på blant annet Youtube, Facebook og Innstram. Dette kom til å få oss til å bli bedre fotografer og skrivere.


Dette er hjemmesiden til TK i dag (14.10.15).