Wednesday, September 16, 2015

Google og ny teknologi


I dagens PFO time så vi en dokumentar om Google. Filmen handlet om google. hvordan firmaet har utviklet seg og hvilke ting de prøver å utrette. ikke alt Google prøvde seg på er ting som andre liker. En av de store tingene i filmen var at Google scanet tusenvis av bøker. Det vil si at tusenvis av skrevne bøker blir scannet og lagt ut på internett. I filmen diskuterte de om det var en god ting at bøkene ble digitalisert av Google.
Den største motstanderen for denne ideen var det at Google brøt med opphavsretten til bøkene. Grunnen til dette var at Google sporte store bibliotek om de ville at Google skulle scanne bøkene dem, for dem sånn at de kunne ble lest på nett. Hvis de gjorde det på denne måten ville de forfatterne og utgiverne av bøkene ikke få penger for verket sitt. Dette ble jo et problem og ble tatt opp i media. Google skrev en rapport på 334 sider om hvordan dette "digitale biblioteket" demmes kom til å fungere. Problemet her var at det ikke sto noe om personvern. Dette gjør at Google ikke har noen grenser for hvilke personlige informasjon som blir brukt. Saken ble tatt til rett hvor dommer Chin sa at google gikk for langt med sine ideer. Han gjorde det slik at google måtte lage nye planer, eller tenke på nye måte for å få lagd produktet deres.  
Bilderesultat for google books

Det ble også snakket om hvordan Google tar mer informasjon en det vi vet at de gjør. Et eksempel på dette er da "Google Maps bilen" kjørte genom verden for å ta bilder av alle veier. Når bilen kjørte forbi et et trådløst nettverk koblet bilen seg til. Når bilen koblet seg på nettverket fikk den all type informasjon. Den fikk informasjon som nettlesernsada, og lignende. Dette ble også et problem. Så Google har også fått ild for dette.

Bilderesultat for google street view car

Til slutt var det snakk om at Google ville lage en AI. En Artificial Intelligence. Dette er da en Maskin som kan tenke slik som oss mennesker. Dette er bare en teori men det er fort mulig når vi tenker på at i de siste månedene har google kjøpt en del firmaer som spesialiserer seg innenfor Datamaskiner og roboter. Alle disse firmaene som blir kjøpt av Google blir samlet inn under navnet "Google X"


Bilderesultat for google x




No comments:

Post a Comment